Rekolan Urheilijoiden tiedote harjoittelusta ja pelaamisesta korona-aikana

20.8.2020

Harjoituksiin ja peleihin ei saa tulla, jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita

Rekolan Urheilijat on sitoutunut noudattamaan Koripalloliiton ohjeistusta korona-aikana harjoittelusta.

Ohessa harjoittelua ja pelaamista koskeva osio:

Harjoittelu ja pelaaminen:

- Suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin. Ottelutapahtumassa suositellaan desinfiointipisteitä joukkueiden pukuhuoneisiin sekä toimitsijapöydälle.

- Harjoitus- tai ottelutapahtumissa käytössä olleet liivit tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Suositellaan, että liivi pysyy henkilökohtaisena läpi tapahtuman.

- Harjoittelutilassa/alueella ei saa olla toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat ja pelaajien vanhemmat). Ottelutapahtumassa eri toimijoiden lukumäärä pidetään tarpeelliseksi katsotussa vähimmäismäärässä.

- Ottelutapahtuman järjestäjällä on velvollisuus huolehtia katsojien turvavälien säilymisestä ja oikeus rajoittaa katsojamäärää harkintansa mukaan. Mikäli tapahtuma järjestetään ilman yleisöä, tulee siitä informoida etukäteen.

- Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen tai ottelun ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.

- Suositellaan ottelutapahtumassa puhdasta, erillistä pyyhettä tai desinfiointiliinaa toimitsijapöydälle pallon kuivaamista/desinfioimista varten. 

- Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi on vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia. Pelaajat, valmentajat, erotuomarit ja toimitsijat eivät kättele ottelutapahtumassa toisiaan, ennen tai jälkeen ottelun.

- Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty. Jos on yskittävä tai aivastettava, on se tehtävä hihaan tai paidan sisään.

- Niistäminen tapahtuu kertakäyttönenäliinaan harjoitusalueen laidalla ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoitus- tai ottelutapahtuman järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

- Kasvojen tarpeetonta koskettelua käsillä on vältettävä. Hiki kasvoilta on pyyhittävä paidan liepeellä, hihalla tai henkilökohtaisella pyyhkeellä.

 

Lue koko Koripalloliiton ohjeistus: